Kørekort til bil med automatgear

Kørekort til Personbil (Automatgear)

Kategori B (KODE 78)

Hos Køreklar Nu, kan du som noget nyt tage kørekort i bil med automatgear. Før har det altid været i krav, at man som bilist skulle kunne betjene manuelt gearskifte samt kobling. Men efterhånden som flere og flere nye biler er udstyret med automatgear, har færdselsstyrelsen ændret på kravene til kørekort. Det betyder at du som ny elev nu kan tage kørekort i en bil med automatgear. Det har den kæmpe fordel, at du kan bruge alt den tid, som du ville bruge på at finde koblingspunktet og skifte gear, på at koncentrere dig om trafikken i stedet. Når du har bestået din teori- og køreprøve, vil du få et kørekort til kategori B. Dog med en påtegnelse, der hedder ”kode 78”. Den betyder at du ikke må føre andre køretøjer end dem, som er udstyret med automatgear.

Hvis du ønsker at køre i biler med manuelt gearskifte, så skal du op til en ny køreprøve. Derefter må du køre både med manuelt og automatisk gearskifte.

Undervisningen til bil med automatgear er præcist den samme – bortset fra køretimerne. Du følger kommer til at have samme forløb som dem, der ikke skal køre med automatgear. På køreteknisk anlæg kan du muligvis komme til at køre i en bil med manuelt gear. Det eneste krav til at få kørekortet er at køreprøven aflægges i en bil med automatgear.


Ring for info. 24 21 32 65

Lovens mindstekrav til undervisning når du skal have dit første bil kørekort

29 lektioner af mindst 45 minutter i teoretiske emner og 24 lektioner af mindst 45 minutter i praktisk kørsel.
Heraf 4 lektioner af mindst 45 minutter på lukket øvelsesplads og til sidst, lige inden køreprøven 4 lektioner af mindst 45 minutter på køreteknisk anlæg.

Undervisningen skal strække sig over mindst 14 undervisningsdage.

Du er velkommen til at kontakte os med spørgsmål eller lignende.

Ring på 24 21 32 65 eller udfyld formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på Facebook

Hold dig opdateret om holdstart, tilbud og meget mere​

Om os

Vi har fokus på at gøre undervisningen meget praktisk anvendelig og give dig konkrete tips til at løse de konkrete situationer.​

Vi vurderer gennem hele forløbet, hvordan vi klæder dig bedst muligt på til at bestå både teori og praktisk prøve samtidig med, at vi bruger din tid mest effektivt.

Kontakt os

Køreklar Nu v/Jan Vejrum Andersen

CVR: ​33020902

Bistrupvej 70, 3460 Birkerød

​Telefon: 24 21 32 65​

Virumgade 7 - 9. 2830 Virum

​Telefon: 51 50 19 02​​

E-mail: info@koreklarnu.dk

Bank  Nordea 2253 8978407359