Trailerkørekort hos erfarne kørelærere

Kørekort kategori B/E (Trailer)

Kunne du tænke dig at tage kørekort kategori B/E – bedre kendt som trailerkørekort? Så kan du gøre det her hos Køreklar Nu. Vores erfarne kørelærere underviser i kørekort til trailere på vores to køreskoler i henholdsvis Virum og Birkerød. Her har vi elever, der kommer fra et større område, og hvis du selv bor i Farum, Lyngby, Holte eller omegn, og leder efter et sted, hvor du kan tage trailerkørekort, så kan du også nemt komme til at gøre det her hos os.

Reglerne for trailerkørekort

Den 19/1 2013 trådte de nye regler om trailerkørekort i kraft, hvilket gav mulighed for at udvide B-kørekortet til et B+-trailerkørekort, hvor man må føre vogntog med en totalvægt på op til 4.250 kg. Det gælder, uanset at anhængerens totalvægt overstiger de 750 kg, som hidtil har været grænsen.

Desuden er undervisningen og prisen for at kunne erhverve B+-kortet den samme, som når du skal erhverve B/E-trailerkørekortet, der er anerkendt alle steder.​

Vælg B/E-trailerkørekort

Den eneste forskel på B/E og B+ er, at man til køretimerne og køreprøven til trailerkørekortet (B/E) skal køre med et tungere vogntog, og at man med B/E-trailerkortet må føre meget tungere vogntog.

Derfor vil vi fortsat undervise efter det ”rigtige” trailerkørekort (B/E), som giver ret til at føre vogntog op til 7.000 kg. Andet giver simpelthen ikke mening.

Kørekort B eller B/E?

Med de nye regler pr. 19/1-2013 kom der regler for, hvornår du skal bruge et trailerkørekort i stedet for et almindeligt B-kørekort.

Her er det faktisk blevet meget simpelt. Du må med et B-kørekort fremover køre med en anhænger med en totalvægt på op til 750 kg. Har man taget kørekort til bil før januar 2009 gælder reglen om + 50 kg kun i Danmark. Altså, har traileren en samlet totalvægt på mere end 750 kg, må bilens og anhængerens samlede totalvægt ikke overstige 3.500 kg.

Med en samlet totalvægt mellem 3.500 kg og 4.250 kg er B+-trailerkortet tilstrækkeligt, men er vægten 4.251 kg eller derover, skal der et B/E-trailerkørekort til.

Kontakt os for mere info om vores holdstart

Hvis du ønsker at få flere informationer om reglerne for trailerkørekort, så kan du altid ringe eller skrive til os. Vi oprettet løbende hold til trailerkørekort, og du kan derfor også kontakte os, hvis du vil finde en holdstart, som passer til dig.​

Du er velkommen til at kontakte os med spørgsmål eller lignende.

Ring på 24 21 32 65 eller udfyld formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på Facebook

Hold dig opdateret om holdstart, tilbud og meget mere​

Om os

Vi har fokus på at gøre undervisningen meget praktisk anvendelig og give dig konkrete tips til at løse de konkrete situationer.​

Vi vurderer gennem hele forløbet, hvordan vi klæder dig bedst muligt på til at bestå både teori og praktisk prøve samtidig med, at vi bruger din tid mest effektivt.

Kontakt os

Køreklar Nu v/Jan Vejrum Andersen

CVR: ​33020902

Bistrupvej 70, 3460 Birkerød

​Telefon: 24 21 32 65​

Virumgade 7 - 9. 2830 Virum

​Telefon: 51 50 19 02​​

E-mail: info@koreklarnu.dk

Bank  Nordea 2253 8978407359